Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Usvojena Informacija o realizaciji Strategije smanjenja siromaštva i socijalne isključenost (SSSSI)

Objavljeno: 03.07.2008. 20:35 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju o realizaciji Strategije za smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti, koja pruža uvid u preduzete mjere i aktivnosti državnih organa na suzbijanju tog društvenog i socijalnog problema.

Strategija je usvojena u novembru 2003. i projektovana je za trogodišnji period (2004.-2006.), sa očekivanim efektima u dužem vremenskom periodu.

U akcionom planu za sprovođenje Strategije za smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti definisano je oko 400 projekata iz 11 oblasti: obrazovanje, zdravstvena zaštita, socijalna zaštita, zapošljavanje, poljoprivreda i regionalni razvoj, šumarstvo, saobraćaj, energija, životna sredina, vodosnabdijevanje, monitoring i evaluacija.

Implementacija Strategije počela je krajem 2003, a za realizaciju projekata i monitoring indikatora zadužena su resorna ministarstva.

Ovdje možete preuzeti integralni tekst Informacije, koja je danas usvojena na sjenici Vlade Crne Gore.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?