Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Усвојена Информација о реализацији Стратегије смањења сиромаштва и социјалне искљученост (ССССИ)

Објављено: 03.07.2008. 20:35 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе је, на данашњој сједници, усвојила Информацију о реализацији Стратегије за смањење сиромаштва и социјалне искључености, која пружа увид у предузете мјере и активности државних органа на сузбијању тог друштвеног и социјалног проблема.

Стратегија је усвојена у новембру 2003. и пројектована је за трогодишњи период (2004.-2006.), са очекиваним ефектима у дужем временском периоду.

У акционом плану за спровођење Стратегије за смањење сиромаштва и социјалне искључености дефинисано је око 400 пројеката из 11 области: образовање, здравствена заштита, социјална заштита, запошљавање, пољопривреда и регионални развој, шумарство, саобраћај, енергија, животна средина, водоснабдијевање, мониторинг и евалуација.

Имплементација Стратегије почела је крајем 2003, а за реализацију пројеката и мониторинг индикатора задужена су ресорна министарства.

Овдје можете преузети интегрални текст Информације, која је данас усвојена на сјеници Владе Црне Горе.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?