Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović razgovarao sa direktorom i regionalnim koordinatorom Svjetske banke za zemlje Jugoistočne Evrope Jane Armitage

Objavljeno: 10.07.2008. 02:24 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja doc. dr Miodrag Radunović, razgovarao je danas sa direktorom i regionalnim koordinatorom Svjetske banke za zemlje Jugoistočne Evrope, gospođom Jane Armitage. Razgovoru je prisustvovao i stalni predstavnik Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Olters.
Ministar Radunović je naglasio da je saradnja Crne Gore sa Svjetskom bankom u prethodnom periodu dala pozitivne rezultate i izrazio očekivanje da će u narednom periodu ona biti kvalitativno unapređenja, kroz nove projekte koji će doprinijeti ubrzanju ekonomskog razvoja, jačanju institucija i vladavine prava, unapređenju standarda stanovništva, poboljšanju zdravstvenog i penzijskog sistema i sistema obrazovanja.
Tokom sastanka ministar Radunović je upoznao gospođu Armitage sa reformom zdravstvenog sistema, realizovanim aktivnostima i rezulatima, te sa planovima za nastavak aktivnosti u sektoru zdravstva. Takodje, ministar je informisao gošću o aktuelnoj situaciji u vezi štrajka zaposlenih u Kliničkom centru, izrazivši očekivanje da će napori Vlade i Ministarstva na objektivnom i realnom sagledavanju situacije, uroditi plodom i rezultirati prevazilaženjem tog problema.
Ministar Radunović je upoznao predstavnike Svjetske banke i sa konceptom i ključnim rješenjima Zakona o radu, kao i aktivnostima na obezbjedjivanju konsenzusa i podrške neophodnih za njegovo usvajanje u Parlamentu.
Izražavajući zadovoljstvo napretkom na planu reforme zdravstva, gospodja Armitaž je ocijenila da postoji kvalitetna osnova za dalji nastavak saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?