Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић разговарао са директором и регионалним координатором Свјетске банке за земље Југоисточне Европе Јане Армитаге

Објављено: 10.07.2008. 02:24 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања доц. др Миодраг Радуновић, разговарао је данас са директором и регионалним координатором Свјетске банке за земље Југоисточне Европе, госпођом Јане Армитаге. Разговору је присуствовао и стални представник Свјетске банке у Црној Гори Јан Петер Олтерс.
Министар Радуновић је нагласио да је сарадња Црне Горе са Свјетском банком у претходном периоду дала позитивне резултате и изразио очекивање да ће у наредном периоду она бити квалитативно унапређења, кроз нове пројекте који ће допринијети убрзању економског развоја, јачању институција и владавине права, унапређењу стандарда становништва, побољшању здравственог и пензијског система и система образовања.
Током састанка министар Радуновић је упознао госпођу Армитаге са реформом здравственог система, реализованим активностима и резулатима, те са плановима за наставак активности у сектору здравства. Такодје, министар је информисао гошћу о актуелној ситуацији у вези штрајка запослених у Клиничком центру, изразивши очекивање да ће напори Владе и Министарства на објективном и реалном сагледавању ситуације, уродити плодом и резултирати превазилажењем тог проблема.
Министар Радуновић је упознао представнике Свјетске банке и са концептом и кључним рјешењима Закона о раду, као и активностима на обезбједјивању консензуса и подршке неопходних за његово усвајање у Парламенту.
Изражавајући задовољство напретком на плану реформе здравства, господја Армитаж је оцијенила да постоји квалитетна основа за даљи наставак сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?