Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Radunović - Maurer

Objavljeno: 29.07.2008. 20:30 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopoldom Maurerom. Razgovori su bili posvećeni sagledavanju potencijala za dalje unapređenje saradnje između Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja i kancelarije Evropske komisije u Podgorici.

Ministar Radunović je upoznao gospodina Maurera sa aktivnostima Ministartsva, kao i planovima za kandidovanje novih projektnih ideja, pri čemu je posebno akcentirao reformu zdravstvenog sistema, uz prikaz realizovanih aktivnosti i ostvarenih rezulata, te planova u sektoru zdravstva i reformi drugog i trećeg nivoa zdravstvenog sistema.

Ministar se osvrnuo i na Projekat Reforma tržišta rada i razvoj radne snage, koji je Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja uradilo u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke, Zavodom za zapošljavanje, EAR-om (Agencijom za rekonstrukciju) i ETF-om (Evropskom fondacijom za obuku). On je istakao da efekti tog projekta treba da se valorizuju kroz povećanje cjelokupnog kreativnog kadrovskog potencijala u Crnoj Gori. Ministar je, takođe, ocijenio da je od velikog značaja i projekat koji je Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja uradilo u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Unapređenje bezbjednosti hrane kroz razvoj efektivnog, koordinisanog sistema sanitarne, fitosanitarne i veterinarske inspekcije.

Gospodin Maurer je izrazio spremnost za pomoć pri izradi projektnih zadataka, te za svu neophodnu ekspertsku pomoć u cilju približavanja sistemu Evropske unije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?