Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Радуновић - Маурер

Објављено: 29.07.2008. 20:30 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић разговарао је данас са шефом Делегације Европске комисије у Црној Гори Леополдом Маурером. Разговори су били посвећени сагледавању потенцијала за даље унапређење сарадње између Министарства здравља, рада и социјалног старања и канцеларије Европске комисије у Подгорици.

Министар Радуновић је упознао господина Маурера са активностима Министартсва, као и плановима за кандидовање нових пројектних идеја, при чему је посебно акцентирао реформу здравственог система, уз приказ реализованих активности и остварених резулата, те планова у сектору здравства и реформи другог и трећег нивоа здравственог система.

Министар се осврнуо и на Пројекат Реформа тржишта рада и развој радне снаге, који је Министарство здравља, рада и социјалног старања урадило у сарадњи са Министарством просвете и науке, Заводом за запошљавање, ЕАР-ом (Агенцијом за реконструкцију) и ЕТФ-ом (Европском фондацијом за обуку). Он је истакао да ефекти тог пројекта треба да се валоризују кроз повећање цјелокупног креативног кадровског потенцијала у Црној Гори. Министар је, такође, оцијенио да је од великог значаја и пројекат који је Министарство здравља, рада и социјалног старања урадило у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Унапређење безбједности хране кроз развој ефективног, координисаног система санитарне, фитосанитарне и ветеринарске инспекције.

Господин Маурер је изразио спремност за помоћ при изради пројектних задатака, те за сву неопходну експертску помоћ у циљу приближавања систему Европске уније.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?