Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Rezultati analiza uzoraka uzetih u restoranu Lajf u Budvi u kojem je makedonska državljanka Barbara Lazarov bila pretplaćena na ishranu

Objavljeno: 12.08.2008. 19:20 Autor: Naslovna strana
Uzorci hrane, vode za piće, brisevi radnih površina, pribora i opreme, brisevi ruku osoblja i vanredni sanitarni pregled osoblja u budvanskom restoranu Lajf odgovaraju svim propisanim uslovima mikro-biološke ispravnosti saopštila je danas PR Služba Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je nakon smrti makedonske državljanke Barbare Lazarov koja je boravila u Crnoj Gori i koja je, prema tvrdnjama u medijima, preminula nakon konzumiranja hrane u restoranu Lajf, Zdravstveno-sanitarna inspekcija izvršila inspekcijski nadzor. Uzeti su uzorci zatečene hrane, vode za piće, brisevi radnih površina, pribora i opreme, brisevi ruku zatečenog osoblja i izvršen je vanredni sanitarni pregled osoblja.

Uzeti uzorci hrane odgovaraju svim propisanim uslovima mikro-biološke ispravnosti. Uzorci vode za piće odgovaraju uslovima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Higijensko stanje briseva radnih površina, pribora i opreme takođe zadovoljavaju propisane standarde bakteriološke ispravnosti. Iz briseva ruku zatečenog osoblja nijesu izolovane patogene bakterije, što ukazuje na bakteriološku ispravnost. Vanrednim sanitarnim pregledom zaposlenih utvrđeno je da su zdravstveno sposobni za obavljanje poslova vezanih za bezbjednu proizvodnju i promet hrane, kaže se u saopštenju.

PR Služba Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja navela je i da Sanitarna inspekcija tog Ministarstva u ljetnjoj turističkoj sezoni vrši pojačan inspekcijski nadzor u svim primorskim opštinama, posebno u smislu ispitivanja zdravstvene ispravnosti hrane i vode za piće.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?