Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Резултати анализа узорака узетих у ресторану Лајф у Будви у којем је македонска држављанка Барбара Лазаров била претплаћена на исхрану

Објављено: 12.08.2008. 19:20 Аутор: Насловна страна
Узорци хране, воде за пиће, брисеви радних површина, прибора и опреме, брисеви руку особља и ванредни санитарни преглед особља у будванском ресторану Лајф одговарају свим прописаним условима микро-биолошке исправности саопштила је данас ПР Служба Министарства здравља, рада и социјалног старања Црне Горе.

У саопштењу се наводи да је након смрти македонске држављанке Барбаре Лазаров која је боравила у Црној Гори и која је, према тврдњама у медијима, преминула након конзумирања хране у ресторану Лајф, Здравствено-санитарна инспекција извршила инспекцијски надзор. Узети су узорци затечене хране, воде за пиће, брисеви радних површина, прибора и опреме, брисеви руку затеченог особља и извршен је ванредни санитарни преглед особља.

Узети узорци хране одговарају свим прописаним условима микро-биолошке исправности. Узорци воде за пиће одговарају условима Правилника о хигијенској исправности воде за пиће. Хигијенско стање брисева радних површина, прибора и опреме такође задовољавају прописане стандарде бактериолошке исправности. Из брисева руку затеченог особља нијесу изоловане патогене бактерије, што указује на бактериолошку исправност. Ванредним санитарним прегледом запослених утврђено је да су здравствено способни за обављање послова везаних за безбједну производњу и промет хране, каже се у саопштењу.

ПР Служба Министарства здравља, рада и социјалног старања навела је и да Санитарна инспекција тог Министарства у љетњој туристичкој сезони врши појачан инспекцијски надзор у свим приморским општинама, посебно у смислу испитивања здравствене исправности хране и воде за пиће.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?