Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Dodjela diploma za polaznike seminara za zaposlene u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koji će raditi u Centrima za podršku djeci sa posebnim potrebama

Objavljeno: 10.12.2008. 00:15 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja, uz podršku Svjetske banke i Kanadskog razvojnog Fonda (CIDA), organizovalo je proteklih mjesec dana Seminar za zaposlene u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koji će raditi u Centrima za podršku djeci sa posebnim potrebama.

Oko šezdeset crnogorskih ljekara, psihologa, logopeda, fizioterapeuta i medicinskih sestara iz punktova koji su predviđeni za rad sa djecom sa posebnim potrebama i njihovim porodicama, odslušali su predavanja međunarodnih i domaćih stručnjaka o normalnom psihomotornom razvoju djeteta i njegovim najčešćim odstupanjima, kao i o savremenom pristupu kompleksnim potrebama svojih budućih korisnika.

Seminar predstavlja inicijalni segment procesa permanentnog usavršavanja zdravstvenih radnika, koji će pružati usluge djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama u cilju ranog prepoznavanja, tretmana i prevencije razvojnih poremećaja koji mogu dovesti do invalidnosti.

Osim proširivanja znanja i profesionalnog iskustva, seminar je omogućio uspostavljanje stručnih veza na državnom i međudržavnom nivou, koje će doprinjeti uspjehu započete reforme.

Ceremonija dodjela diploma za polaznike seminara održaće se u Institutu Dr Simo Milošević u Igalu (u prostorijama Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju), u srijedu 10. decembra u 14 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?