Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Додјела диплома за полазнике семинара за запослене у примарној здравственој заштити, који ће радити у Центрима за подршку дјеци са посебним потребама

Објављено: 10.12.2008. 00:15 Аутор: Насловна страна
Министарство здравља, рада и социјалног старања, уз подршку Свјетске банке и Канадског развојног Фонда (ЦИДА), организовало је протеклих мјесец дана Семинар за запослене у примарној здравственој заштити, који ће радити у Центрима за подршку дјеци са посебним потребама.

Око шездесет црногорских љекара, психолога, логопеда, физиотерапеута и медицинских сестара из пунктова који су предвиђени за рад са дјецом са посебним потребама и њиховим породицама, одслушали су предавања међународних и домаћих стручњака о нормалном психомоторном развоју дјетета и његовим најчешћим одступањима, као и о савременом приступу комплексним потребама својих будућих корисника.

Семинар представља иницијални сегмент процеса перманентног усавршавања здравствених радника, који ће пружати услуге дјеци са сметњама у развоју и њиховим породицама у циљу раног препознавања, третмана и превенције развојних поремећаја који могу довести до инвалидности.

Осим проширивања знања и професионалног искуства, семинар је омогућио успостављање стручних веза на државном и међудржавном нивоу, које ће доприњети успјеху започете реформе.

Церемонија додјела диплома за полазнике семинара одржаће се у Институту Др Симо Милошевић у Игалу (у просторијама Факултета за примијењену физиотерапију), у сриједу 10. децембра у 14 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?