Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Precizirane aktivnosti za izgradnju 12 stanova za penzionere u Nikšiću

Objavljeno: 30.01.2009. 23:44 Autor: Naslovna strana
U cilju realizacije dogovora Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Opštine Nikšić i Saveza udruženja penzionera za izgradnju 12 stanova za penzionere, u Nikšiću je održan sastanak na kome su precizirane aktivnosti vezane za taj projekat. Narednih dana očekuje se da Opština Nikšić i Savez udruženja penzionera kompletiraju tendersku dokumentaciju i raspišu tender i nakon sprovedenih procedura izaberu izvođača.

Inicijativa za izgradnju stanova za penzionere potekla je od ministra Miodraga Radunovića, što je prihvaćeno od Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Opštine Nikšić i Saveza udruženja penzionera. Lokaciju za izgradnju je obezbijedila Opština Nikšić, koja je preuzela i obavezu pribavljanja potrebnih dozvola i saglasnosti za izgradnju objekta, stručni nadzor nad izvođenjem radova, obezbjeđenje infrastrukturnih priključaka za objekat i oslobađanje od plaćanja naknade za komunalije, dok je projektnu dokumentaciju obezbijedilo Ministarstvo zdravlja, rada i sociajlnog staranja. Finansijska sredstva za izgradnju su obezbijeđena iz sredstava Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Opštine Nikšić, dok će Savez udruženja penzionera izdvojiti dio sredstava u skladu sa svojim mogućnostima, čime će biti zatvorena finansijska konstrukcija. Podjelu stanova vršiće Udruženje penzionera Opštine Nikšić, na osnovu kriterijuma definisanih pravilnikom o rješavanju stambenih pitanja penzionera.

Uskoro se očekuje realizacija takvog projekta i u Beranama, a Savez udruženja penzionera će i ubuduće u okviru svojih mogućnosti i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, rada i socijalnog staranja, Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja i drugim zainteresovanim subjektima, raditi na realizaciji sličnih projekata i u drugim opštinama, kako bi se obezbijedili što kvalitetniji uslovi života penzionerske populacije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?