Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Прецизиране активности за изградњу 12 станова за пензионере у Никшићу

Објављено: 30.01.2009. 23:44 Аутор: Насловна страна
У циљу реализације договора Министарства здравља, рада и социјалног старања, Фонда пензијског и инвалидског осигурања, Општине Никшић и Савеза удружења пензионера за изградњу 12 станова за пензионере, у Никшићу је одржан састанак на коме су прецизиране активности везане за тај пројекат. Наредних дана очекује се да Општина Никшић и Савез удружења пензионера комплетирају тендерску документацију и распишу тендер и након спроведених процедура изаберу извођача.

Иницијатива за изградњу станова за пензионере потекла је од министра Миодрага Радуновића, што је прихваћено од Фонда пензијског и инвалидског осигурања, Општине Никшић и Савеза удружења пензионера. Локацију за изградњу је обезбиједила Општина Никшић, која је преузела и обавезу прибављања потребних дозвола и сагласности за изградњу објекта, стручни надзор над извођењем радова, обезбјеђење инфраструктурних прикључака за објекат и ослобађање од плаћања накнаде за комуналије, док је пројектну документацију обезбиједило Министарство здравља, рада и социајлног старања. Финансијска средства за изградњу су обезбијеђена из средстава Министарства здравља, рада и социјалног старања, Фонда пензијског и инвалидског осигурања и Општине Никшић, док ће Савез удружења пензионера издвојити дио средстава у складу са својим могућностима, чиме ће бити затворена финансијска конструкција. Подјелу станова вршиће Удружење пензионера Општине Никшић, на основу критеријума дефинисаних правилником о рјешавању стамбених питања пензионера.

Ускоро се очекује реализација таквог пројекта и у Беранама, а Савез удружења пензионера ће и убудуће у оквиру својих могућности и у сарадњи са Министарством здравља, рада и социјалног старања, Фондом пензијског и инвалидског осигурања и другим заинтересованим субјектима, радити на реализацији сличних пројеката и у другим општинама, како би се обезбиједили што квалитетнији услови живота пензионерске популације.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?