Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Preporuke Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja u vezi sa svinjskim virusom

Objavljeno: 27.04.2009. 22:50 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja preporučuje svim građanima koji se nalaze na privremenom boravku u Meksiku i SAD da prate i sprovode uputstva i mjere koje donose zdravstvene vlasti tih zemalja u vezi sa gripom A/H1N1, takozvanim svinjskim virusom.

Na osnovu informacija o pojavi oboljelih od svinjskog virusa, u Meksiku, SAD-u i Kanadi, danas je u Ministarstvu zdravlja, rada i socijalnog staranja održan radni sastanak predstavnika tog Ministarstva, Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Kliničkog centra Crne Gore, Doma zdravlja Podgorica i JZU Montefarma, na kojem su analizirane informacije dobijene od Svjetske zdravstvene organizacije.

Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja takođe je preporučilo građanima koji su boravili u Meksiku i SAD da po povratku u Crnu Goru aktivno prate zdravstveno stanje i da se u slučaju pojave respiratornih tegoba s povišenom temperaturom jave svom izabranom ljekaru i posebno naglase da su boravili u području u kome je bilo svinjskog gripa. Ministarstvo apeluje i da se bez prijeke potrebe ne putuje u te zemlje.

Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja u stalnom kontaktu je sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, pa će javnost biti pravovremeno informisana o razvoju situacije u vezi sa svinjskim gripom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?