Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Препоруке Министарства здравља, рада и социјалног старања у вези са свињским вирусом

Објављено: 27.04.2009. 22:50 Аутор: Насловна страна
Министарство здравља, рада и социјалног старања препоручује свим грађанима који се налазе на привременом боравку у Мексику и САД да прате и спроводе упутства и мјере које доносе здравствене власти тих земаља у вези са грипом А/Х1Н1, такозваним свињским вирусом.

На основу информација о појави обољелих од свињског вируса, у Мексику, САД-у и Канади, данас је у Министарству здравља, рада и социјалног старања одржан радни састанак представника тог Министарства, Института за јавно здравље Црне Горе, Клиничког центра Црне Горе, Дома здравља Подгорица и ЈЗУ Монтефарма, на којем су анализиране информације добијене од Свјетске здравствене организације.

Министарство здравља, рада и социјалног старања такође је препоручило грађанима који су боравили у Мексику и САД да по повратку у Црну Гору активно прате здравствено стање и да се у случају појаве респираторних тегоба с повишеном температуром јаве свом изабраном љекару и посебно нагласе да су боравили у подручју у коме је било свињског грипа. Министарство апелује и да се без пријеке потребе не путује у те земље.

Министарство здравља, рада и социјалног старања у сталном контакту је са Свјетском здравственом организацијом, па ће јавност бити правовремено информисана о развоју ситуације у вези са свињским грипом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?