Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje povodom 28. aprila - Svjetskog dana zaštite na radu

Objavljeno: 28.04.2009. 20:05 Autor: Naslovna strana
Međunarodna organizacija rada je 2003. godine ustanovila 28. april kao Svjetski dan zaštite na radu, kada se širom svijeta na tripartitnoj osnovi i u organizaciji socijalnih partnera, organizuju kampanje za promovisanje sigurnog, zdravog i pristojnog posla. 28 april je, takođe, i Svjetski dan sindikalnog pokreta i posvećen je žrtvama povreda odnosno nesreća na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi sa radom.

U sjedištu Međunarodne organizacije rada Ženevi, u organizaciji Međunarodne kancelarije rada i Međunarodne asocijacije socijalne sigurnosti održaće se proslava i panel diskusija na temu: ŽIVOT I ZDRAVLJE NA RADU: OSNOVNO LJUDSKO PRAVO. Na skupu će biti prikazani nagrađeni filmovi na Internacionalnom filmskom i Multimedijalnom festivalu zaštite i zdravlja na radu, organizovanom u okviru XVIII Svjetskog Kongresa zaštite i zdravlja na radu.

Svjetski dan zaštite na radu u 2008 godini bio je posvećen procjeni rizika na radnom mjestu i imao je za cilj da poslodavci i zaposleni budu upoznati sa načinima kontrole i smanjenja rizika na radnim mjestima, čime se podiže nivo zaštite na radu i dovodi do sprječavanja ili smanjenja broja povreda na radu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?