Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење поводом 28. априла - Свјетског дана заштите на раду

Објављено: 28.04.2009. 20:05 Аутор: Насловна страна
Међународна организација рада је 2003. године установила 28. април као Свјетски дан заштите на раду, када се широм свијета на трипартитној основи и у организацији социјалних партнера, организују кампање за промовисање сигурног, здравог и пристојног посла. 28 април је, такође, и Свјетски дан синдикалног покрета и посвећен је жртвама повреда односно несрећа на раду, професионалних болести и болести у вези са радом.

У сједишту Међународне организације рада Женеви, у организацији Међународне канцеларије рада и Међународне асоцијације социјалне сигурности одржаће се прослава и панел дискусија на тему: ЖИВОТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ: ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО. На скупу ће бити приказани награђени филмови на Интернационалном филмском и Мултимедијалном фестивалу заштите и здравља на раду, организованом у оквиру XВИИИ Свјетског Конгреса заштите и здравља на раду.

Свјетски дан заштите на раду у 2008 години био је посвећен процјени ризика на радном мјесту и имао је за циљ да послодавци и запослени буду упознати са начинима контроле и смањења ризика на радним мјестима, чиме се подиже ниво заштите на раду и доводи до спрјечавања или смањења броја повреда на раду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?