Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije za realizaciju projekta turističke valorizacije Velike plaže

Objavljeno: 10.03.2008. 17:41 Autor: Naslovna strana
Tenderska komisija za realizaciju projekta turističke valorizacije Velike plaže je, na današnjoj sjednici, usvojila Poziv za izražavanje interesovanja za realizaciju projekta, koji će biti objavljen tokom ove nedjelje. Cilj tog Poziva je da promoviše namjeru Vlade da valorizuje taj jedinstveni lokalitet i zainteresuje iskusne međunarodne investitore, sa dokazanim finansijskim kapacitetima i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju ekskluzivnim turističkim kompleksima.

Namjera Vlade je da se obezbijedi adekvatan i sveobuhvatan razvoj te destinacije kao jedinstvenog, multifunkcionalanog turističkog kompleksa visokog nivoa, koji nudi niz aktivnosti za odmor i rekreaciju na način koji je konceptualno, estetski, funkionalno i ekološki u skladu sa prirodnim ljepotama i ekološkim bogatstvom te lokacije.

Preko poziva za izražavanje interesovanja, potencijalni ponudjači se pozivaju da dostave kvalifikacije i informacije o finansijskim i operativnim resursima, listu i rezime relevantnih projekata i iskustava, kao i opis svih članova konzorcijuma i opšti pregled koncepta i obima projekta.

Predvidjena je mogućnost zakupa Velike plaže ili pojedinačnih modula, uz obavezu izgradnje ekskluzivnog hotelsko - turističkog kompleksa sa svim pratećim sadržajima i širokim dijapazonom rekreativnih aktivnosti, i sa objektima u skladu sa uslovima lokacije, kojima će upravljati dobro poznati brend-nejm međunarodni turistički operator ili operateri.

Rok za izražavanje interesovanja za ovaj projekat je do sredine juna 2008. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?