Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj, koju će predvoditi ministar Branimir Gvozdenović boraviće u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama od 4. do 10. maja.

Objavljeno: 02.05.2008. 18:10 Autor: Naslovna strana
Posjeta ima za cilj širenje ekonomske saradnje između dvije države, kao i uspostavljanje kontakata sa investitorima - kompanijama, investicionim fondovima, asocijacijama američkih kompanija koje su zainteresovane za detaljnije informacije o Crnoj Gori, poslovnom ambijentu i potencijalima za investiranje.
Prvog dana posjete ministar Gvozdenović će se susresti sa Rozmari DiKarlo, zamjenicom pomoćnika Državnog sekretara SAD-a i Jay Burgessom zamjenikom pomoćnika sekretara u Ministarstvu trgovine SAD-a , sa kojima će razgovarati o nastavku ekonomskih odnosa između dvije zemlje i jačanju ekonomske saradnje Crne Gore i SAD-a u svim oblastima.
Predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj će prezentirati poslovni ambijent i investicione mogućnosti Crne Gore u Vašingtonu, Baltimoru, Hjustonu i Njujorku.
Potencijalnim investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti energetike koji su definisani Strategijom razvoja energetike: izgradnja hidro elektrana, termoelektrane, kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije, rekonstrukcija postojećih elektrana, kao i mogućnost realizacije brojnih projekata u oblasti poboljšanja energtske efikasnosti. Takođe, biće riječi i o mogućnostima ulaganja u projekte iz oblasti nafte i gasa: nastavak istražnih radova nafte i gasa u podmorju , izgradnja terminala nafte i gasa...
Poseban akcenat biće stavljen na prezentaciju projekata iz oblasti turizma, sa naglaskom na projekat valorizacije Velike plaže.
Takođe, tokom posjete, biće prezentirana i mogućnost ulaganja u informaciono – komunikacione tehnologije i tehnološke i industrijske parkove.
Tokom posjete Americi ministar Gvozdenović će imati niz bilateralnih sastanaka sa zvanicnicima države Merilend, asocijacijama privrednika, a održaće i sastanak sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Americi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?