Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Делегација Министарства за економски развој, коју ће предводити министар Бранимир Гвозденовић боравиће у радној посјети Сједињеним Америчким Државама од 4. до 10. маја.

Објављено: 02.05.2008. 18:10 Аутор: Насловна страна
Посјета има за циљ ширење економске сарадње између двије државе, као и успостављање контаката са инвеститорима - компанијама, инвестиционим фондовима, асоцијацијама америчких компанија које су заинтересоване за детаљније информације о Црној Гори, пословном амбијенту и потенцијалима за инвестирање.
Првог дана посјете министар Гвозденовић ће се сусрести са Розмари ДиКарло, замјеницом помоћника Државног секретара САД-а и Јаy Бургессом замјеником помоћника секретара у Министарству трговине САД-а , са којима ће разговарати о наставку економских односа између двије земље и јачању економске сарадње Црне Горе и САД-а у свим областима.
Представници Министарства за економски развој ће презентирати пословни амбијент и инвестиционе могућности Црне Горе у Вашингтону, Балтимору, Хјустону и Њујорку.
Потенцијалним инвеститорима ће бити представљени пројекти из области енергетике који су дефинисани Стратегијом развоја енергетике: изградња хидро електрана, термоелектране, капацитета који користе обновљиве изворе енергије, реконструкција постојећих електрана, као и могућност реализације бројних пројеката у области побољшања енергтске ефикасности. Такође, биће ријечи и о могућностима улагања у пројекте из области нафте и гаса: наставак истражних радова нафте и гаса у подморју , изградња терминала нафте и гаса...
Посебан акценат биће стављен на презентацију пројеката из области туризма, са нагласком на пројекат валоризације Велике плаже.
Такође, током посјете, биће презентирана и могућност улагања у информационо – комуникационе технологије и технолошке и индустријске паркове.
Током посјете Америци министар Гвозденовић ће имати низ билатералних састанака са званицницима државе Мериленд, асоцијацијама привредника, а одржаће и састанак са представницима црногорске дијаспоре у Америци.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?