Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Satanak ministra za ekonomski razvoj Branimira Gvozdenovića i državnog sekretara za spoljnu trgovinu Francuske An Mari Idrak

Objavljeno: 15.05.2008. 18:16 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj, Branimir Gvozdenović tokom zvanične posjete Francuskoj sastao se sa državnim sekretarom za spoljnu trgovinu Republike Francuske An Mari Idrak.
Ministar Gvozdenović prilikom susreta ocijenio da je bilateralna saradnja između Crne Gore i Francuske uspješna i značajno unaprijeđena u različitim domenima u prethodnom periodu i naglasio da je ova posjeta izuzetna prilika za promociju sveukupnih dostignuća reformi u Crnoj Gori, a sve sa ciljem privlačenja francuskih investicija.
On je istakao da Francuska predstavlja jednu od najznačajnijih zemalja sa kojima Crna Gora mora dodatno raditi na jačanju ekonomske saradnje, te da su potencijali za investiranje još uvijek neiskorišćeni u pravoj mjeri.
Ministar Gvozdenović je istakao da očekuje veliko interesovanje francuskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru naglasivsi i da će francusko predsjedavanje Evropskoj uniji od 1. juna takodje biti od velikog značaja za evropske integracije naše zemlje.
Državni sekretar, Idrak naglasila da podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i da su francuske investicije u Crnoj Gori nedovoljne. Idrak je istakla da je posjeta delegacije dobra prilika za prezentaciju investicionih mogućnosti francuskim investitorima i kompanijama.
Ona je naglasila da je Francuska već bila u prilici da finansijski podrži neke od investicija putem robnih kredita, kao i da će se takva podrška nastaviti u budućem periodu, naročito u oblasti putne i željezničke infrastrukture.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?