Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сатанак министра за економски развој Бранимира Гвозденовића и државног секретара за спољну трговину Француске Ан Мари Идрак

Објављено: 15.05.2008. 18:16 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој, Бранимир Гвозденовић током званичне посјете Француској састао се са државним секретаром за спољну трговину Републике Француске Ан Мари Идрак.
Министар Гвозденовић приликом сусрета оцијенио да је билатерална сарадња између Црне Горе и Француске успјешна и значајно унапријеђена у различитим доменима у претходном периоду и нагласио да је ова посјета изузетна прилика за промоцију свеукупних достигнућа реформи у Црној Гори, а све са циљем привлачења француских инвестиција.
Он је истакао да Француска представља једну од најзначајнијих земаља са којима Црна Гора мора додатно радити на јачању економске сарадње, те да су потенцијали за инвестирање још увијек неискоришћени у правој мјери.
Министар Гвозденовић је истакао да очекује велико интересовање француских компанија за улагање у Црну Гору нагласивси и да ће француско предсједавање Европској унији од 1. јуна такодје бити од великог значаја за европске интеграције наше земље.
Државни секретар, Идрак нагласила да подржава реформске процесе у Црној Гори, као и да су француске инвестиције у Црној Гори недовољне. Идрак је истакла да је посјета делегације добра прилика за презентацију инвестиционих могућности француским инвеститорима и компанијама.
Она је нагласила да је Француска већ била у прилици да финансијски подржи неке од инвестиција путем робних кредита, као и да ће се таква подршка наставити у будућем периоду, нарочито у области путне и жељезничке инфраструктуре.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?