Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović u zvaničnoj posjeti Francuskoj

Objavljeno: 16.05.2008. 22:07 Autor: Naslovna strana
Tokom zvanične posjete Francuskoj delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj, koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović sastala se sa predstavnicima menađzmenta Societe Generala, Podgoričke banke i predsjednikom trgovinske i industrijske komore Pariza i predsjednikom udruženja privrednih komora Evrope (EUROCHAMBRES) Pierom Simonom.

Tema razgovora sa prestavnicima banke Societe General bila je investiranje u Crnu Goru, iskustvo te finansijske institucije kao najvećeg i najznačjnijg francuskog investitora u našoj državi, te mogućnost njene aktivnije uloge u privlačenju francuskog kapitala, koji sa sobom povlači nove tehnologije i rješenja i know-how.

Ministar Gvozdenović pozvao je predstavnike banke da, koristeći sopstvenu reputaciju, infrastrukruru i iskustvo sa brojnim klijentima, budu partneri u prezentiranju crnogorskog poslovnog ambijenta francuskim privrednicima. Prema riječima ministra Gvozdenovića to bi predstavljalo značajnu sponu izmedju Francuske i Crne Gore u realizaciji najznačajnijih investicionih projekata.

Prestavnici Societe Generala naglasili su da su zadovoljni poslovanjem u Crnoj Gori, te da su spremni da u direktnim kontaktima sa francuskim investitirima prezentiraju potencijal Crne Gore. Takođe su istakli da su posjetom delegacije Ministarstva za ekonomski razvoj i predstavljanjem investicionih mogućnosti ohrabreni da udju u realizaciju velikih infrastrukturnih i drugih projekata koji su planirani u narednom periodu.

Ministar Gvozdenović se susreo i sa Pierom Simonom, predsjednikom trgovinske i industrijske komore Pariza i udruženja privrednih komora Evrope ( EUROCHAMBRES), kojeg je, nakon što ga je upoznao sa investicionim ambijentom, pozvao na intezivnu saradnju.

Pier Simon je kazao da Crna Gora ima sve preduslove za razvoj privatnog sektora, počev od političke i makroekonomska stabilnosti, do stabilne valute, što je razlog više da se privrednici Francuske i Evrope što bolje upoznaju sa njenim poslovnim ambijentom.
Tokom susreta dogovorena je posjeta crnogorske državno-privredne delegacije Parizu. Skup Dani Crne Gore u Parizu biće prilika da se francuskim privrednicima, državnim zvaničnicima i investitorima prezentiraju investicioni i ostali potencijali Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?