Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић у званичној посјети Француској

Објављено: 16.05.2008. 22:07 Аутор: Насловна страна
Током званичне посјете Француској делегација Министарства за економски развој, коју предводи министар Бранимир Гвозденовић састала се са представницима менађзмента Социете Генерала, Подгоричке банке и предсједником трговинске и индустријске коморе Париза и предсједником удружења привредних комора Европе (ЕУРОЦХАМБРЕС) Пиером Симоном.

Тема разговора са преставницима банке Социете Генерал била је инвестирање у Црну Гору, искуство те финансијске институције као највећег и најзначјнијг француског инвеститора у нашој држави, те могућност њене активније улоге у привлачењу француског капитала, који са собом повлачи нове технологије и рјешења и кноw-хоw.

Министар Гвозденовић позвао је представнике банке да, користећи сопствену репутацију, инфраструкруру и искуство са бројним клијентима, буду партнери у презентирању црногорског пословног амбијента француским привредницима. Према ријечима министра Гвозденовића то би представљало значајну спону измедју Француске и Црне Горе у реализацији најзначајнијих инвестиционих пројеката.

Преставници Социете Генерала нагласили су да су задовољни пословањем у Црној Гори, те да су спремни да у директним контактима са француским инвеститирима презентирају потенцијал Црне Горе. Такође су истакли да су посјетом делегације Министарства за економски развој и представљањем инвестиционих могућности охрабрени да удју у реализацију великих инфраструктурних и других пројеката који су планирани у наредном периоду.

Министар Гвозденовић се сусрео и са Пиером Симоном, предсједником трговинске и индустријске коморе Париза и удружења привредних комора Европе ( ЕУРОЦХАМБРЕС), којег је, након што га је упознао са инвестиционим амбијентом, позвао на интезивну сарадњу.

Пиер Симон је казао да Црна Гора има све предуслове за развој приватног сектора, почев од политичке и макроекономска стабилности, до стабилне валуте, што је разлог више да се привредници Француске и Европе што боље упознају са њеним пословним амбијентом.
Током сусрета договорена је посјета црногорске државно-привредне делегације Паризу. Скуп Дани Црне Горе у Паризу биће прилика да се француским привредницима, државним званичницима и инвеститорима презентирају инвестициони и остали потенцијали Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?