Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Na Poziv za izražavanje interesovanja za realizaciju projekta turističke valorizacije Velike plaže odgovorile četiri međunarodne kompanije

Objavljeno: 17.06.2008. 18:33 Autor: Naslovna strana
Na Poziv za izražavanje interesovanja za realizaciju projekta turističke valorizacije Velike plaže, koji je uputila Vlada Crne Gore, preko Savjeta za privatizaciju, formalno je, upućivanjem Pisma o izražavanju interesovanja Ministarstvu za ekonomski razvoj, koje koordinira aktivnosti oko valorizacije Velike plaže, odgovorile četiri međunarodne kompanije i to: Prufrock Investments, Hydra Properties, Trigranit Development Corporation i Bloom International Properties.

Prufrock Investments (Grčka/SAD) je kompanija koja se bavi razvojem objekata za odmor. Radi u Grčkoj, na Kipru, u Velikoj Britaniji i SAD. U Grčkoj, kompanija realizuje projekt luksuznog, turističkog, golf i stambenog razvoja na području od 12,500,000 m2, u sklopu koga će funkcionisati tri hotela sa pet zvjezdica, spa i golf centar, teniski tereni itd.. Takođe, Prufrock planira razvoj najvećeg Premijer šoping centra u Atini sa ukupno 60,000 m2 površine za iznajmljivanje i 130,000 m2 površine za izgradnju.

Hydra Properties (Ujedinjeni Arapski Emirati) je razvojna kompanija, koja je dio Royal Group iz Abu Dabija. Realizuje veliki broj projekata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, SAD, Meksiku, Libiji, Kuvajtu, Pakistanu i Panami. Njihovi projekti su Hydra Village, Hydra City, Marina Spirit i Hydra Avenue u Abu Dabiju, kao i Hydra Waves u Meksiku, Marina u Kuvajtu, Hydra Pakistan u Lahoreu. Dobitnici su nagrade Arabian Business Award za najbolju kompaniju godine i nagrade CEO za 2007. godinu za kompanijsku viziju.

Trigranit Development Corporation (Mađarska) je kompanija koja se bavi razvojem nekretnina, finansiranjem, zakupom, upravljanjem sredstvima i objektima i marketingom. Realizuje projekte u regionu, kao i u Poljskoj, Slovačakoj, Rusiji i Ukrajini. Neki od projekta su: Lakeside Park u Bratislavi, Polus Center u Klužu, Millennium Tower I , The Palace of Arts i Duna-Pest Residences u Budimpešti, The Silesia City Center u Poljskoj te razvoj resort-a sa 7 zvjezdica na Sejšelima, rukovođen od strane Shangrila-e. Trigranit je dobitnik FIABCI nagrade za 2006. godinu.

Bloom International Properties (Ujedinjeni Arapski Emirati) je kompanija koja ima značajno iskustvo u razvoju nekretnina, kako za odmor i turizam, tako i rezidencijalnog tipa. Rade u brojnim zemljama, od Maroka do Vijetnama i od Kazahstana do Južne Afrike. Glavni projekti uključuju: Dounya Park i Moretti hotel u Alžiru, Bloom Gardens u Abu Dabiju, Abu Dabi Marina i Project Pippera u Bukureštu.

Pozivom za izražavanje interesovanja Vlada Crne Gore je pozvala iskusne međunarodne investitore sa dokazanim finansijskim kapacitetima i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju ekskluzivnim turističkim kompleksima, da dostave izraze interesovanja za dugoročni zakup Velike plaže, jedinstvene primorske lokacije, uključujući izgradnju i upravljanje turističkim kompleksom svjetske klase.

Ovim je završena I faza tendera, koja ne isključuje mogućnost da se kompanije koje nijesu u ovoj fazi izrazile interesovanje, uključe u dalju proceduru.

II faza tendera podrazumijeva objavljivanje Javnog poziva za dostavljanje ponuda za realizaciju projekta turističke valorizacije Velike plaže, prema uslovima koji će biti sadržani u tenderskoj dokumentaciji.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?