Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: На Позив за изражавање интересовања за реализацију пројекта туристичке валоризације Велике плаже одговориле четири међународне компаније

Објављено: 17.06.2008. 18:33 Аутор: Насловна страна
На Позив за изражавање интересовања за реализацију пројекта туристичке валоризације Велике плаже, који је упутила Влада Црне Горе, преко Савјета за приватизацију, формално је, упућивањем Писма о изражавању интересовања Министарству за економски развој, које координира активности око валоризације Велике плаже, одговориле четири међународне компаније и то: Пруфроцк Инвестментс, Хyдра Пропертиес, Тригранит Девелопмент Цорпоратион и Блоом Интернатионал Пропертиес.

Пруфроцк Инвестментс (Грчка/САД) је компанија која се бави развојем објеката за одмор. Ради у Грчкој, на Кипру, у Великој Британији и САД. У Грчкој, компанија реализује пројект луксузног, туристичког, голф и стамбеног развоја на подручју од 12,500,000 м2, у склопу кога ће функционисати три хотела са пет звјездица, спа и голф центар, тениски терени итд.. Такође, Пруфроцк планира развој највећег Премијер шопинг центра у Атини са укупно 60,000 м2 површине за изнајмљивање и 130,000 м2 површине за изградњу.

Хyдра Пропертиес (Уједињени Арапски Емирати) је развојна компанија, која је дио Роyал Гроуп из Абу Дабија. Реализује велики број пројеката у Уједињеним Арапским Емиратима, САД, Мексику, Либији, Кувајту, Пакистану и Панами. Њихови пројекти су Хyдра Виллаге, Хyдра Цитy, Марина Спирит и Хyдра Авенуе у Абу Дабију, као и Хyдра Wавес у Мексику, Марина у Кувајту, Хyдра Пакистан у Лахореу. Добитници су награде Арабиан Бусинесс Аwард за најбољу компанију године и награде ЦЕО за 2007. годину за компанијску визију.

Тригранит Девелопмент Цорпоратион (Мађарска) је компанија која се бави развојем некретнина, финансирањем, закупом, управљањем средствима и објектима и маркетингом. Реализује пројекте у региону, као и у Пољској, Словачакој, Русији и Украјини. Неки од пројекта су: Лакесиде Парк у Братислави, Полус Центер у Клужу, Милленниум Тоwер И , Тхе Палаце оф Артс и Дуна-Пест Ресиденцес у Будимпешти, Тхе Силесиа Цитy Центер у Пољској те развој ресорт-а са 7 звјездица на Сејшелима, руковођен од стране Схангрила-е. Тригранит је добитник ФИАБЦИ награде за 2006. годину.

Блоом Интернатионал Пропертиес (Уједињени Арапски Емирати) је компанија која има значајно искуство у развоју некретнина, како за одмор и туризам, тако и резиденцијалног типа. Раде у бројним земљама, од Марока до Вијетнама и од Казахстана до Јужне Африке. Главни пројекти укључују: Доунyа Парк и Моретти хотел у Алжиру, Блоом Гарденс у Абу Дабију, Абу Даби Марина и Пројецт Пиппера у Букурешту.

Позивом за изражавање интересовања Влада Црне Горе је позвала искусне међународне инвеститоре са доказаним финансијским капацитетима и искуством у пројектовању, градњи, маркетингу и управљању ексклузивним туристичким комплексима, да доставе изразе интересовања за дугорочни закуп Велике плаже, јединствене приморске локације, укључујући изградњу и управљање туристичким комплексом свјетске класе.

Овим је завршена И фаза тендера, која не искључује могућност да се компаније које нијесу у овој фази изразиле интересовање, укључе у даљу процедуру.

ИИ фаза тендера подразумијева објављивање Јавног позива за достављање понуда за реализацију пројекта туристичке валоризације Велике плаже, према условима који ће бити садржани у тендерској документацији.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?