Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministarstvo za ekonomski razvoj organizuje konferenciju o razvoju tržišta nekretnina

Objavljeno: 22.10.2008. 20:55 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo za ekonomski razvoj, u partnerstvu sa međunarodnom kompanijom Colliers International (Kolijers Internešnl) i u saradnji sa kompanijom Mace (Mejs) 24. oktobra, u hotelu Splendid u Bečićima, organizuje konferenciju na temu razvoja tržišta nekretnina.
Konferenciju, koja će početi u 09:00 sati otvoriće ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović.
Na konferenciji će biti predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore, nova zakonska rješenja, kao i inicijative privatnog sektora iz oblasti nekretnina u Crnoj Gori, a sve u cilju predstavljanja Crne Gore kao trenutno najatraktivnijeg tržišta nekretnina u jugoistočnoj Evropi i za privlačenje stranih direktnih investicija. Konferenciji će prisustvovati predstavnici vodećih domaćih i inostranih kompanija u ovoj oblasti, kao i predstavnici banaka, fondova, ministarstava i opština Crne Gore.

Na koferenciji će biti riječi i o valorizaciji prostora i zakonskoj regulativi kao podsticaju za potencijalne investitore koji će ulagati u Crnu Goru. Pored predstavnika Colliers-a i Mace-a, na konferenciji će govoriti arhitekta svjetskog renomea, Hose Asebiljo i predstaviti slučaj Barselone na kojem je radio prilikom priprema za Olimpijske igre u tom gradu.

Na konferenciji je predviđen prezentacioni i izlagački dio. U prezentacionom dijelu kompanije koje su prošle selekciju dobiće mogućnost predstavljanja najznačajnijeg projekta na čijoj realizaciji su radile. Za vrijeme trajanja konferencije, biće otvoreni i izložbeni štandovi učesnika na kojima će kompanije imati mogućnost da predstave projekte na kojima su radile, kao i da distibuiraju svoje promotivne materijale. Najbolje kompanije će dobiti šansu za predstavljanje na MIPIM horizons, jednom od najvećih sajmova nekretnina u svijetu koji se održava u Kanu, od 2-4 decembra.

Kompanije koje su prošle selekciju i koje će dobiti mogućnost izlaganja tj. prezentacije svog projekta na konferenciji su:

Atlas Grupa, Atlas Capital Centar, Podgorica
Adriatic Marinas, Porto Montenegro, Tivat
HLT Fond, Millennium City Centre, Podgorica
Čelebić DOO, Sportski centar, Podgorica
Business Art DOO, The Royal Blue Residence, Blizikuće - Budva
Gintasmont Investment Construction & Trade AD Mall of Montenegro, Podgorica
Vila Park DOO, Pearl Shore – Undiscovered Beauty, Čanj - Bar
Capital Estate, Five Star Hotel, Bečići - Budva
Intours AP, Business centar, Podgorica
Amathist DOO, Mimosa Park, Kumbor - Herceg Novi

Ovdje možete preuzeti agendu -->>Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?