Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство за економски развој организује конференцију о развоју тржишта некретнина

Објављено: 22.10.2008. 20:55 Аутор: Насловна страна
Министарство за економски развој, у партнерству са међународном компанијом Цоллиерс Интернатионал (Колијерс Интернешнл) и у сарадњи са компанијом Маце (Мејс) 24. октобра, у хотелу Сплендид у Бечићима, организује конференцију на тему развоја тржишта некретнина.
Конференцију, која ће почети у 09:00 сати отвориће министар за економски развој Бранимир Гвозденовић.
На конференцији ће бити представљени инвестициони потенцијали Црне Горе, нова законска рјешења, као и иницијативе приватног сектора из области некретнина у Црној Гори, а све у циљу представљања Црне Горе као тренутно најатрактивнијег тржишта некретнина у југоисточној Европи и за привлачење страних директних инвестиција. Конференцији ће присуствовати представници водећих домаћих и иностраних компанија у овој области, као и представници банака, фондова, министарстава и општина Црне Горе.

На коференцији ће бити ријечи и о валоризацији простора и законској регулативи као подстицају за потенцијалне инвеститоре који ће улагати у Црну Гору. Поред представника Цоллиерс-а и Маце-а, на конференцији ће говорити архитекта свјетског реномеа, Хосе Асебиљо и представити случај Барселоне на којем је радио приликом припрема за Олимпијске игре у том граду.

На конференцији је предвиђен презентациони и излагачки дио. У презентационом дијелу компаније које су прошле селекцију добиће могућност представљања најзначајнијег пројекта на чијој реализацији су радиле. За вријеме трајања конференције, биће отворени и изложбени штандови учесника на којима ће компаније имати могућност да представе пројекте на којима су радиле, као и да дистибуирају своје промотивне материјале. Најбоље компаније ће добити шансу за представљање на МИПИМ хоризонс, једном од највећих сајмова некретнина у свијету који се одржава у Кану, од 2-4 децембра.

Компаније које су прошле селекцију и које ће добити могућност излагања тј. презентације свог пројекта на конференцији су:

Атлас Група, Атлас Цапитал Центар, Подгорица
Адриатиц Маринас, Порто Монтенегро, Тиват
ХЛТ Фонд, Милленниум Цитy Центре, Подгорица
Челебић ДОО, Спортски центар, Подгорица
Бусинесс Арт ДОО, Тхе Роyал Блуе Ресиденце, Близикуће - Будва
Гинтасмонт Инвестмент Цонструцтион & Траде АД Малл оф Монтенегро, Подгорица
Вила Парк ДОО, Пеарл Схоре – Ундисцоверед Беаутy, Чањ - Бар
Цапитал Естате, Фиве Стар Хотел, Бечићи - Будва
Интоурс АП, Бусинесс центар, Подгорица
Аматхист ДОО, Мимоса Парк, Кумбор - Херцег Нови

Овдје можете преузети агенду -->>Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?