Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ekonomski razvoj, Nada Medenica, primila tursku privrednu delegaciju predvodjenu ambasadorom Turske u Crnoj Gori, gospodinom Mehmet Murat Ouzom

Objavljeno: 11.02.2009. 19:22 Autor: Naslovna strana
Nada Medenica, pomoćnik ministra za ekonomski razvoj primila je danas tursku privrednu delegaciju koju je predvodio ambasador Turske u Crnoj Gori, gdin. Mehmet Murat Ouz. Tokom razgovora još jednom je istaknut značaj ekonomske saradnje dvije zemlje, kao i veliki potencijali za dalje unaprijeđenje ekonomskih odnosa, posebno u oblasti drvoprerađivačke industrije, proizvodnje organske hrane i agroindustrije, proizvodnje građevinskog materijala u Crnoj Gori i dr.

Medenica je, osim toga, turske privrednike upoznala sa poslovnim ambijentom i investicionim mogućnostima Crne Gore, stavljajući akcenat na povoljnosti poslovanja i ambijenta za strana ulaganja.

Predsjednik Crnogorsko-turskog poslovnog udruženja-Musa Serdar Celebi, tokom sastanka naglasio je postojanje odličnih institucionalnih okvira za konkretizovanje privredne saradnje, a čemu svjedoči i nedavno potpisani Sporazum o slobodnoj trgovini i Memorandum o saradnji u oblasti građevinarstva sa posebnim akcentom na konsultantske usluge i inženjering.

Obje strane su zaključile da su Vlade Crne Gore i Turske u proteklom periodu, imajući u vidu značaj dobre razmjene informacija, intezivno radile na promociji dobrih odnosa dvije zemlje, da će se te aktivnosti nastaviti i u budućnosti, a da je sada i na privrednim udruženjima i privrednicima da pronađu svoj interes i otpočnu još intenzivniju saradnju u ovoj oblasti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?