Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра за економски развој, Нада Меденица, примила турску привредну делегацију предводјену амбасадором Турске у Црној Гори, господином Мехмет Мурат Оузом

Објављено: 11.02.2009. 19:22 Аутор: Насловна страна
Нада Меденица, помоћник министра за економски развој примила је данас турску привредну делегацију коју је предводио амбасадор Турске у Црној Гори, гдин. Мехмет Мурат Оуз. Током разговора још једном је истакнут значај економске сарадње двије земље, као и велики потенцијали за даље унапријеђење економских односа, посебно у области дрвопрерађивачке индустрије, производње органске хране и агроиндустрије, производње грађевинског материјала у Црној Гори и др.

Меденица је, осим тога, турске привреднике упознала са пословним амбијентом и инвестиционим могућностима Црне Горе, стављајући акценат на повољности пословања и амбијента за страна улагања.

Предсједник Црногорско-турског пословног удружења-Муса Сердар Целеби, током састанка нагласио је постојање одличних институционалних оквира за конкретизовање привредне сарадње, а чему свједочи и недавно потписани Споразум о слободној трговини и Меморандум о сарадњи у области грађевинарства са посебним акцентом на консултантске услуге и инжењеринг.

Обје стране су закључиле да су Владе Црне Горе и Турске у протеклом периоду, имајући у виду значај добре размјене информација, интезивно радиле на промоцији добрих односа двије земље, да ће се те активности наставити и у будућности, а да је сада и на привредним удружењима и привредницима да пронађу свој интерес и отпочну још интензивнију сарадњу у овој области.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?