Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje sporazuma o proširenju evropskih patenata na Crnu Goru

Objavljeno: 12.02.2009. 20:55 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović I direktor Evropskog patentnog zavoda Alison Brimelow potpisaće u petak, 13. februara, u Minhenu Sporazum o proširenju evropskih patenata na Crnu Goru.
Ministar za ekonomski razvoj potpisaće u ime Vlade Crne Gore Sporazum u cilju postizanja nivoa zaštite intelektualne svojine po ugledu na zaštitu ovih prava u EU.

Potpisivanjam Sporazuma Vlada Crne Gore i Ministarstvo za ekonomski razvoj nastavljaju sa radom na razvijanju i zaštiti prava intelektualne svojine, podizanju svijesti javnosti o pitanjima intelektualne svojine, harmonizaciji nacionalnog zakonodavstva u oblasti intelektualne svojine sa relevantnim EU zakonodavstvom, jačanju institucionalnih kapaciteta, jačanju dalje saradnje izmedju institucija i organizacija uključenih u obezbjedjenje zaštite prava intelektualne svojine i produbljivanju medjunarodne saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?