Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva za ekonomski ravoj sastali se sa predsjednikom i delegacijom italijanskog okruga Ravena

Objavljeno: 07.05.2009. 22:35 Autor: Naslovna strana
Pomoćnici ministra za ekonomski razvoj Nada Medenica, Maja Velimirović Petrović, Miodrag Čanović i Dragan Kujović primili su danas delegaciju italijanskog okruga Ravena, na čelu sa predsjednikom okruga Ravena, Franćeskom Đangrandijem i Albertom Rebucijem, nadležnim za Sektor ekonomije.

Cilj ove posjete je detaljno identifikovanje oblasti saradnje, kako bi se prije ljeta (planirano tokom juna) organizovala posjeta privredne delegacije okruga Ravena Crnoj Gori.

Predstavnici crnogorskih institucija upoznali sagovornike sa potencijalima i mogućnostima za saradnju i naglasili su spremnost za uspostavljanje saradnje sa administracijom i privrednicima Ravene.

Okrug Ravena ima izuzetno razvijenu poljoprivredu, agroindustriju, inžinjering, proizvodnju mašina i preradu metala. Predstavnici okruga iskazali su interesovanje za investiranje i saradnju sa crnogorskim preduzećima u sljedećim oblastima: turizam, prehrambeni sektor, drvna industrija, građevinarstvo, lučke strukture i energetika obnovljivi izvori. Predstavnici okruga Ravene ponudili su nekoliko konkretnih projekata za saradnju i pozvali predstavnike crnogorske strane da u skorom vremenu posjete Ravenu radi detaljnijijih razgovora.

Posjeta je organizovana u skladu sa dogovorom sa ambasadorom Italije u Podgorici, njegovom ekselencijom Serđom Barbantijem.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?