Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Представници Министарства за економски равој састали се са предсједником и делегацијом италијанског округа Равена

Објављено: 07.05.2009. 22:35 Аутор: Насловна страна
Помоћници министра за економски развој Нада Меденица, Маја Велимировић Петровић, Миодраг Чановић и Драган Кујовић примили су данас делегацију италијанског округа Равена, на челу са предсједником округа Равена, Франћеском Ђанграндијем и Албертом Ребуцијем, надлежним за Сектор економије.

Циљ ове посјете је детаљно идентификовање области сарадње, како би се прије љета (планирано током јуна) организовала посјета привредне делегације округа Равена Црној Гори.

Представници црногорских институција упознали саговорнике са потенцијалима и могућностима за сарадњу и нагласили су спремност за успостављање сарадње са администрацијом и привредницима Равене.

Округ Равена има изузетно развијену пољопривреду, агроиндустрију, инжињеринг, производњу машина и прераду метала. Представници округа исказали су интересовање за инвестирање и сарадњу са црногорским предузећима у сљедећим областима: туризам, прехрамбени сектор, дрвна индустрија, грађевинарство, лучке структуре и енергетика обновљиви извори. Представници округа Равене понудили су неколико конкретних пројеката за сарадњу и позвали представнике црногорске стране да у скором времену посјете Равену ради детаљнијијих разговора.

Посјета је организована у складу са договором са амбасадором Италије у Подгорици, његовом екселенцијом Серђом Барбантијем.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?