Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Ministarstva za ekonomski razvoj sa predstavnicima Savillis-a, jedne od najvećih konsultantskih kompanija u svijetu u oblasti nekretnina

Objavljeno: 07.05.2009. 22:43 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu za ekonomski razvoj danas je održan sastanak pomoćnika ministra za ekonomski razvoj Marka Vujovića, Branislava Gregovića i koordinatora projekta Velika plaža Rada Ljumovića sa predstavnicima Savillis kompanije, jedne od vodećih međunarodnih konsultantskih kompanija u oblasti nekretnina direktorom Čarls Veston Bejker i generalni menadzer Kiran Kileher.
Predstavnici Savillis-a su iskazali interesovanje za otvaranjem predstavništva u Podgorici.
Ideja o otvaranjau predstavništva inicirana je tokom jednog od najvećih sajmova u oblasti nekretnina MIPIM, na kome se u martu ove godine godine predstavilo i Ministarstvo za ekonomski razvoj.

Predstavnici Savillis-a kao posebno značajno u ponudi kompanije istakli su mogućnost detaljne analize onih tržišta koja imaju najveći potencijal za saradnju u oblastima prioritetnim za Crnu Goru, sa naglaskom na nekretnine i istovremeno finansijski sposobne za ulaganje u Crnu Goru.

Na sastanku se razgovaralo i o svim crnogorskim projektima koji su u fazi razvoja ili čija se realizacija planira u bliskoj budućnosti, a u koje je uključena i ova kompanija. Najviše pažnje posvetilo se projektima vezanim za najužniju crnogorsku opštinu Ulcinj sa akcentom na Velikoj Plaži, a bilo je riječi i o projektima na prostoru budvanske opštine, valorizaciji bivše kasarne u Kumboru i razvoju ostrva Sveti Marko, a sve u kontekstu održivog razvoja. Takodje, govorilo se i o potencijalima za rad ove kompanije u procesu valorizacije sjevera Crne Gore.

Baker je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da, i pored najvećih projekata i najljepših destinacija u svijetu na kojima je radio, intenzivira saradnju sa Ministarstvom za ekonomski razvoj u, kako je izjavio, jedinstvenoj destinaciji izuzetnog potencijala.
Kompanija Savills je ustanovljena 1855. godine i vodeća je međunarodna kompanija koja se bavi uslugama u oblasti nekretnina koja se kotira na Londonskoj berzi. Zapošljava oko 18,500 ljudi i ima 259 kancelarija u 27 država. Imaju dinamičan rast u zadnjim godinama i veoma jaku globalnu poziciju. Savills pruža profesionalne i konsultantske usluge vezane za komercijalne poslove, tržište stanova, tržište poljoprivrede i turističko tržište i sa bogatim iskustvoom u prodaji nekretnina širom UK, Evropske unije, Srednjeg istoka i Kariba postaje sinonim za luksuz u svijetu nekretnina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?