Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак представника Министарства за економски развој са представницима Савиллис-а, једне од највећих консултантских компанија у свијету у области некретнина

Објављено: 07.05.2009. 22:43 Аутор: Насловна страна
У Министарству за економски развој данас је одржан састанак помоћника министра за економски развој Марка Вујовића, Бранислава Греговића и координатора пројекта Велика плажа Рада Љумовића са представницима Савиллис компаније, једне од водећих међународних консултантских компанија у области некретнина директором Чарлс Вестон Бејкер и генерални менадзер Киран Килехер.
Представници Савиллис-а су исказали интересовање за отварањем представништва у Подгорици.
Идеја о отварањау представништва иницирана је током једног од највећих сајмова у области некретнина МИПИМ, на коме се у марту ове године године представило и Министарство за економски развој.

Представници Савиллис-а као посебно значајно у понуди компаније истакли су могућност детаљне анализе оних тржишта која имају највећи потенцијал за сарадњу у областима приоритетним за Црну Гору, са нагласком на некретнине и истовремено финансијски способне за улагање у Црну Гору.

На састанку се разговарало и о свим црногорским пројектима који су у фази развоја или чија се реализација планира у блиској будућности, а у које је укључена и ова компанија. Највише пажње посветило се пројектима везаним за најужнију црногорску општину Улцињ са акцентом на Великој Плажи, а било је ријечи и о пројектима на простору будванске општине, валоризацији бивше касарне у Кумбору и развоју острва Свети Марко, а све у контексту одрживог развоја. Такодје, говорило се и о потенцијалима за рад ове компаније у процесу валоризације сјевера Црне Горе.

Бакер је изразио задовољство што има прилику да, и поред највећих пројеката и најљепших дестинација у свијету на којима је радио, интензивира сарадњу са Министарством за економски развој у, како је изјавио, јединственој дестинацији изузетног потенцијала.
Компанија Савиллс је установљена 1855. године и водећа је међународна компанија која се бави услугама у области некретнина која се котира на Лондонској берзи. Запошљава око 18,500 људи и има 259 канцеларија у 27 држава. Имају динамичан раст у задњим годинама и веома јаку глобалну позицију. Савиллс пружа професионалне и консултантске услуге везане за комерцијалне послове, тржиште станова, тржиште пољопривреде и туристичко тржиште и са богатим искуствоом у продаји некретнина широм УК, Европске уније, Средњег истока и Кариба постаје синоним за луксуз у свијету некретнина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?