Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarstvo za ekonomski razvoj na medjunarodnom sajmu nekretnina EIRE, Milano

Objavljeno: 07.06.2009. 18:57 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozednović predvodiće crnogorsku delegaciju na velikom medjunarodnom sajmu nekretnina i investicionih potencijala EIRE od 9. do 12. juna, u Milanu, Italija.

Na štandu Ministarstva za ekonomski razvoj biće izloženi projekti i investicioni potencijal Crne Gore. S obzirom da su u periodu održavanja EIRE aktuelni tenderi za velike projekte poput Velike Plaže i Ade Bojane, dok se na nekim poput Bjelasice i Komova i hidroelektrana na Morači i dokapitalizaciji EPCG intenzivno radi, ovaj događaj će pružiti dodatnu mogućnost za promociju i animiranje investitora.

U okviru EIRE 2009 ministar Branimir Gvozdenović govoriće i na „County Presentation“ (Prezentacija države). Ovaj događaj je odlična prilika za delegacije da predstave najveće i najatraktivnije projekte u svojim zemljama profesionalcima iz sektora koji se prezentuje.

Tema ovogodišnje crnogorske Country Presentation je "Mogućnosti investiranja u Crnu Goru". Na prezentaciji će, pored ministra Gvozednovića, govoriti i Dragan Kujović, pomoćnik ministra za industriju i preduzetništvo na temu Industijska zona Obod, Cetinje i Marko Vujović, pomoćnik ministra za stambene poslove na temu Tematika stanovanja (Housing) u Crnoj Gori, kao i Petar Ivanović, direktor Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija.

EIRE Milano predstavlja jedan od najvećih evropskih sajmova investicionih potencijala i mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora. Poznat je po prisustvu velikog broja zemalja i kao takav nastavlja da okuplja donosioce odluka u raznim oblastima, a sa akcentom na tržište nekretnina. Za samo par godina ovaj sajam se potvrdio kao jedan od glavnih real estate događaja i sada predstavlja novi epicentar zbivanja za međunarodne investitore i profesionalce iz oblasti tržišta nekretnina.

Sajam ima dva osnovna cilja: potvrđivanje razvijenih i širenje rastućih tržišta nekretnina, a posebno je koncentrisan na oblast Mediterana i brzo rastuća tržišta. Na sajmu se predstavljaju zemlje Istočne Evrope, Mediterana, Srednjeg i Dalekog istoka i Južne Amerike. Samo prošlogodišnji porast izlagača od čak 19% i posjetilaca od 17% , svjedoči o neospornoj važnosti ovog događaja.

Neke od zemalja koje su se do sada predstavljale na sajmu su Indija, Amerika, UAE, Francuska, Njemačka, Rusija, Mađarska, Grčka, Austrija, Maroko, Brazil, Luksemburg, Rumunija, ali i mnoge druge.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?