Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство за економски развој на медјународном сајму некретнина ЕИРЕ, Милано

Објављено: 07.06.2009. 18:57 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозедновић предводиће црногорску делегацију на великом медјународном сајму некретнина и инвестиционих потенцијала ЕИРЕ од 9. до 12. јуна, у Милану, Италија.

На штанду Министарства за економски развој биће изложени пројекти и инвестициони потенцијал Црне Горе. С обзиром да су у периоду одржавања ЕИРЕ актуелни тендери за велике пројекте попут Велике Плаже и Аде Бојане, док се на неким попут Бјеласице и Комова и хидроелектрана на Морачи и докапитализацији ЕПЦГ интензивно ради, овај догађај ће пружити додатну могућност за промоцију и анимирање инвеститора.

У оквиру ЕИРЕ 2009 министар Бранимир Гвозденовић говориће и на „Цоунтy Пресентатион“ (Презентација државе). Овај догађај је одлична прилика за делегације да представе највеће и најатрактивније пројекте у својим земљама професионалцима из сектора који се презентује.

Тема овогодишње црногорске Цоунтрy Пресентатион је "Могућности инвестирања у Црну Гору". На презентацији ће, поред министра Гвозедновића, говорити и Драган Кујовић, помоћник министра за индустрију и предузетништво на тему Индустијска зона Обод, Цетиње и Марко Вујовић, помоћник министра за стамбене послове на тему Тематика становања (Хоусинг) у Црној Гори, као и Петар Ивановић, директор Агенције Црне Горе за промоцију страних инвестиција.

ЕИРЕ Милано представља један од највећих европских сајмова инвестиционих потенцијала и мјесто за упознавање водећих партнера и потенцијалних инвеститора. Познат је по присуству великог броја земаља и као такав наставља да окупља доносиоце одлука у разним областима, а са акцентом на тржиште некретнина. За само пар година овај сајам се потврдио као један од главних реал естате догађаја и сада представља нови епицентар збивања за међународне инвеститоре и професионалце из области тржишта некретнина.

Сајам има два основна циља: потврђивање развијених и ширење растућих тржишта некретнина, а посебно је концентрисан на област Медитерана и брзо растућа тржишта. На сајму се представљају земље Источне Европе, Медитерана, Средњег и Далеког истока и Јужне Америке. Само прошлогодишњи пораст излагача од чак 19% и посјетилаца од 17% , свједочи о неоспорној важности овог догађаја.

Неке од земаља које су се до сада представљале на сајму су Индија, Америка, УАЕ, Француска, Њемачка, Русија, Мађарска, Грчка, Аустрија, Мароко, Бразил, Луксембург, Румунија, али и многе друге.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?