Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pitanja novinara i odgovori predsjednika Odbora direktora Željezare Nikšić Marka Džejkobsona povodom današnjih pregovora o traženju rješenja za rad i nastavak rada u Željezari Nikšić

Objavljeno: 25.11.2009. 21:56 Autor: Naslovna strana
Da li je tačno da ste na bilo koji način uputili zaposlene iz vaše kompanije na rješavanje pitanja koja se tiču Vas i radnika na Vladu?
Džejkobson: Nažalost, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Probali smo da budemo transparentni i otvoreni prema radnicima i Sindikatu koliko god smo mogli. S obzirom na transparentnost, podijelili smo sa njima neke od informacija o poteškoćama sa kojima smo suočeni, ali nažalost te informacije su iskorištene na pogrešan način.
Nije bila naša namjera da podstaknemo radnike da dođu ovdje i protestuju ispred Vlade i sastanak koji smo imali jutros je počeo mojim izvinjenjem zbog svega što se desilo. To nije bila naša namjera i nažalost ta otvorenost i transparentnost nam se vratila na taj način.

Možete li da garantujete da radnicima će isplaćivati zarade do 30.06.2010?
Džejkobson: Daćemo sve od sebe, teško je na tržištu, teško je predvidjeti sedam mjeseci unaprijed. Ono što mogu reći da u kratkoročnom periodu, za petak, za sljedeći mjesec, do janura, mogu da predvidim odakle će dolaziti novac za isplatu zarada. Veoma je dinamičan biznis i dinamično tržište i, kao što je ministar rekao, mi vidimo sidnikat kao partnera, želimo da se vrate naposao i da nam pomognu da stvorimo proizvode koje možemo da prodamo na tržištu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?