Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Питања новинара и одговори предсједника Одбора директора Жељезаре Никшић Марка Џејкобсона поводом данашњих преговора о тражењу рјешења за рад и наставак рада у Жељезари Никшић

Објављено: 25.11.2009. 21:56 Аутор: Насловна страна
Да ли је тачно да сте на било који начин упутили запослене из ваше компаније на рјешавање питања која се тичу Вас и радника на Владу?
Џејкобсон: Нажалост, дошло је до неспоразума у комуникацији. Пробали смо да будемо транспарентни и отворени према радницима и Синдикату колико год смо могли. С обзиром на транспарентност, подијелили смо са њима неке од информација о потешкоћама са којима смо суочени, али нажалост те информације су искориштене на погрешан начин.
Није била наша намјера да подстакнемо раднике да дођу овдје и протестују испред Владе и састанак који смо имали јутрос је почео мојим извињењем због свега што се десило. То није била наша намјера и нажалост та отвореност и транспарентност нам се вратила на тај начин.

Можете ли да гарантујете да радницима ће исплаћивати зараде до 30.06.2010?
Џејкобсон: Даћемо све од себе, тешко је на тржишту, тешко је предвидјети седам мјесеци унапријед. Оно што могу рећи да у краткорочном периоду, за петак, за сљедећи мјесец, до јанура, могу да предвидим одакле ће долазити новац за исплату зарада. Веома је динамичан бизнис и динамично тржиште и, као што је министар рекао, ми видимо сидникат као партнера, желимо да се врате напосао и да нам помогну да створимо производе које можемо да продамо на тржишту.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?