Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede povodom 22. marta - Svjetskog dana voda

Objavljeno: 20.03.2009. 23:30 Autor: Naslovna strana
Dan 22. mart je Svjetski dan voda, koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija 1993. godine. Zbog značaja voda, kao nezamjenljivog prirodnog resursa za život i privredne aktivnosti, Ujedinjene nacije su razdoblje od 2005. do 2015. godine proglasile za Međunarodnu dekadu, za akciju Voda za život. Na tom fonu je protekao i nedavno održani Peti svetski kongres voda, u Istanbulu.

Svjesni te činjenice, u Crnoj Gori su posljednjih godina učinjeni značajni napori na zaokruživanju novog vodnog zakonodavstva i institucionalnom zaokruživanju, kao pretpostavci daljeg razvoja Crne Gore i u oblasti voda. Ohrabruje da je, u međuvremenu, bilo preduzimaja konkretnih mjere na izgradnji kolektora za prečišćavanje otpadnih voda određenih većih gradova, u domenu korišćenja vode konačno je opredjeljena izgradnja regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje i izgrađeno više farika za flaširanje vode od kojih je već 7 u funkciji, a na međunarodnom planu ostvarena je odgovarajuća bilateralna i multilateralna saradnja.

Podsjećajući na taj dan, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao resorno, poziva sve korisnike i zagađivače voda da, racionalnim korišćenjem i povećanim stepenom zaštite voda daju svoj doprinos poboljšanju kvaliteta voda, kao našeg sve dragocjenijeg prirodnog bogatstva, čuvajući ih za naš život i život budućih generacija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?