Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде поводом 22. марта - Свјетског дана вода

Објављено: 20.03.2009. 23:30 Аутор: Насловна страна
Дан 22. март је Свјетски дан вода, који је установљен одлуком Уједињених нација 1993. године. Због значаја вода, као незамјенљивог природног ресурса за живот и привредне активности, Уједињене нације су раздобље од 2005. до 2015. године прогласиле за Међународну декаду, за акцију Вода за живот. На том фону је протекао и недавно одржани Пети светски конгрес вода, у Истанбулу.

Свјесни те чињенице, у Црној Гори су посљедњих година учињени значајни напори на заокруживању новог водног законодавства и институционалном заокруживању, као претпоставци даљег развоја Црне Горе и у области вода. Охрабрује да је, у међувремену, било предузимаја конкретних мјере на изградњи колектора за пречишћавање отпадних вода одређених већих градова, у домену коришћења воде коначно је опредјелјена изградња регионалног водовода за Црногорско приморје и изграђено више фарика за флаширање воде од којих је већ 7 у функцији, а на међународном плану остварена је одговарајућа билатерална и мултилатерална сарадња.

Подсјећајући на тај дан, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, као ресорно, позива све кориснике и загађиваче вода да, рационалним коришћењем и повећаним степеном заштите вода дају свој допринос побољшању квалитета вода, као нашег све драгоцјенијег природног богатства, чувајући их за наш живот и живот будућих генерација.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?