Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izvještaj o realizaciji mjera iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine, za prvi polugodišnji period - decembar 2007-jul 2008. godine

Objavljeno: 06.08.2008. 18:08 Autor: STRATEA KA DOKUMENTA, AKCIONI PLANOVI I ANALIZE
Vlada Crne Gore usvojila je na sjednici od 27. decembra 2007. godine Akcioni plan za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine (u daljem tekstu: Akcioni plan).
Vlada je na sjednici od 27. marta 2008. godine donijela Odluku o obrazovanju Komisije za implementaciju Akcionog plana (u daljem tekstu: Komisija) i u njen sastav odredila: predsjednika ministra pravde u Vladi Crne Gore g-dina Miraša Radovića; članove: dr Igora Lukšića ministra finansija u Vladi Crne Gore, g-đu Vesnu Medenicu predsjednika Vrhovnog suda, g-đu Ranku Čarapić Vrhovnog državnog tužioca, g-dina Zorana Živkovića predsjednika Vijeća za prekršaje, g-dina Dejana Vujanovića predsjednika Advokatske komore, g-dina Dragana Vučevića predsjednika Udruženja sudija, g-dina Šućka Bakovića; sekretara šefa Kabineta ministra pravde g-dina Nikolu Šaranovića. Zadatak Komisije je da organizuje i sinhronizuje aktivnosti organa državne uprave, državnih organa i drugih nadležnih institucija u implementaciji Akcionog plana, prati prioritete, dinamiku i rokove realizacije i ocjenjuje postignute rezultate u implementaciji Akcionog plana, kao i da dostavlja Vladi Crne Gore izvještaj sa pregledom stanja, ocjenom i predlogom mjera, najmanje dva puta godišnje.
Konstitutivna sjednica Komisije održana je 03. juna 2008. godine. Tom prilikom usvojen je Poslovnik o radu, kojim se uređuju pitanja organizacije, načina rada i odlučivanja Komisije. Zaključeno je da se formira Stručni tim koji će, nakon prikupljenih izvještaja od državnih organa koji realizuju mjere iz Akcionog plana, pripremati Nacrt izvještaja. Komisija razmatra Nacrt izvještaja i predlaže Vladi njegovo usvajanje.
Ministar pravde je obrazovao Stručni tim i u njegov sastav odredio: g-đu Branku Lakočević - pomoćnika ministra pravde za pravosuđe, g-dina Srđana Spaića - sekretara Ministarstva pravde, g-đu Vesnu Racković - savjetnika ministra pravde za pravosuđe, g-đu Jadranku Vukčević samostalnog savjetnika II u Sektoru za pravosuđe Ministarstva pravde, g-dina Milana Krsmanovića ovlaštenog službenika Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija, g-đicu Natašu Radonjić višeg savjetnika I u Sektoru za pravosuđe Ministarstva pravde, g-đicu Tanju Radović višeg savjetnika III u Sektoru za pravosuđe Ministarstva pravde i g-đu Mirjanu Purić - samostalnog namještenika I u Službi opštih poslova Ministarstva pravde.
Vlada Crne Gore na sjednici od 31. jula 2008. godine usvojila je Izvještaj Komisije za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine o realizaciji mjera iz Akcionog plana za prvi polugodišnji period - decembar 2007-jul 2008. godine. Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?