Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Извјештај о реализацији мјера из Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године, за први полугодишњи период - децембар 2007-јул 2008. године

Влада Црне Горе усвојила је на сједници од 27. децембра 2007. године Акциони план за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године (у даљем тексту: Акциони план).
Влада је на сједници од 27. марта 2008. године донијела Одлуку о образовању Комисије за имплементацију Акционог плана (у даљем тексту: Комисија) и у њен састав одредила: предсједника министра правде у Влади Црне Горе г-дина Мираша Радовића; чланове: др Игора Лукшића министра финансија у Влади Црне Горе, г-ђу Весну Меденицу предсједника Врховног суда, г-ђу Ранку Чарапић Врховног државног тужиоца, г-дина Зорана Живковића предсједника Вијећа за прекршаје, г-дина Дејана Вујановића предсједника Адвокатске коморе, г-дина Драгана Вучевића предсједника Удружења судија, г-дина Шућка Баковића; секретара шефа Кабинета министра правде г-дина Николу Шарановића. Задатак Комисије је да организује и синхронизује активности органа државне управе, државних органа и других надлежних институција у имплементацији Акционог плана, прати приоритете, динамику и рокове реализације и оцјењује постигнуте резултате у имплементацији Акционог плана, као и да доставља Влади Црне Горе извјештај са прегледом стања, оцјеном и предлогом мјера, најмање два пута годишње.
Конститутивна сједница Комисије одржана је 03. јуна 2008. године. Том приликом усвојен је Пословник о раду, којим се уређују питања организације, начина рада и одлучивања Комисије. Закључено је да се формира Стручни тим који ће, након прикупљених извјештаја од државних органа који реализују мјере из Акционог плана, припремати Нацрт извјештаја. Комисија разматра Нацрт извјештаја и предлаже Влади његово усвајање.
Министар правде је образовао Стручни тим и у његов састав одредио: г-ђу Бранку Лакочевић - помоћника министра правде за правосуђе, г-дина Срђана Спаића - секретара Министарства правде, г-ђу Весну Рацковић - савјетника министра правде за правосуђе, г-ђу Јадранку Вукчевић самосталног савјетника ИИ у Сектору за правосуђе Министарства правде, г-дина Милана Крсмановића овлаштеног службеника Министарства правде за извршење кривичних санкција, г-ђицу Наташу Радоњић вишег савјетника И у Сектору за правосуђе Министарства правде, г-ђицу Тању Радовић вишег савјетника ИИИ у Сектору за правосуђе Министарства правде и г-ђу Мирјану Пурић - самосталног намјештеника И у Служби општих послова Министарства правде.
Влада Црне Горе на сједници од 31. јула 2008. године усвојила је Извјештај Комисије за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године о реализацији мјера из Акционог плана за први полугодишњи период - децембар 2007-јул 2008. године. Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?