Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Trodnevni seminar za obuku kandidata za stečajne upravnike

Objavljeno: 01.03.2004. 21:03 Autor: Naslovna strana
U Podgorici je od 25. do 27. februara održan seminar za obuku kandidata za stečajne upravnike, sa teritorija opština Podgorica, Nikšić i Danilovgrad. Seminar su zajednički organizovali Ministarstvo pravde RCG i USAID, Barents Group of Bearing Point, a u okviru Projekta započetih ekonomskih reformi. Seminar su otvorili g.din Christopher Donahoe, šef kancelarije Barents Group u Podgorici i gđa Branka Lakočević, pomoćnik ministra pravde RCG. Pored predavača g.dina Daniela Fitzpatrika, pravnog konsultanta iz SAD, seminaru su prisustvovali sudije privrednih sudova, predstavnici ministarstva pravde i prijavljeni kandidati.

Obuka ima za cilj da kandidatima, pored opštih informacija o primjeni zakona o insolventnosti, prezentira praktična znanja i vještine, kao i primjere iz savremene stečajne prakse. Nakon trodnevne obuke, koja je u najvećoj mjeri bila orijentisana na rješavanje praktičnih predmeta i problema,na koje mogu naići u toku reorganizacije ili stečaja, trideset šest polaznika-kandidata je steklo sertifikat za obuku za kandidate za stečajne upravnike.

Sledeći seminar za obuku kandidata za stečajne upravnike, biće organizovan u Budvi od 2. do 4. marta, za prijavljene kandidate sa teritorija ostalih opština.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?