Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тродневни семинар за обуку кандидата за стечајне управнике

Објављено: 01.03.2004. 21:03 Аутор: Насловна страна
У Подгорици је од 25. до 27. фебруара одржан семинар за обуку кандидата за стечајне управнике, са територија општина Подгорица, Никшић и Даниловград. Семинар су заједнички организовали Министарство правде РЦГ и УСАИД, Барентс Гроуп оф Беаринг Поинт, а у оквиру Пројекта започетих економских реформи. Семинар су отворили г.дин Цхристопхер Донахое, шеф канцеларије Барентс Гроуп у Подгорици и гђа Бранка Лакочевић, помоћник министра правде РЦГ. Поред предавача г.дина Даниела Фитзпатрика, правног консултанта из САД, семинару су присуствовали судије привредних судова, представници министарства правде и пријављени кандидати.

Обука има за циљ да кандидатима, поред општих информација о примјени закона о инсолвентности, презентира практична знања и вјештине, као и примјере из савремене стечајне праксе. Након тродневне обуке, која је у највећој мјери била оријентисана на рјешавање практичних предмета и проблема,на које могу наићи у току реорганизације или стечаја, тридесет шест полазника-кандидата је стекло сертификат за обуку за кандидате за стечајне управнике.

Следећи семинар за обуку кандидата за стечајне управнике, биће организован у Будви од 2. до 4. марта, за пријављене кандидате са територија осталих општина.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?