Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Skoplje: Potpisan Protokol o saradnji ministarstava pravde Crne Gore i Makedonije

Objavljeno: 17.10.2008. 23:10 Autor: Naslovna strana
Ministri pravde Crne Gore i Republike Makedonije, Miraš Radović i Mihajlo Manevski, potpisali su danas u Skoplju Protokol o saradnji dva ministarstva.

Obostrano je ocijenjeno da je potpisivanjem ovog dokumenta izražena dobra volja i čvrsta riješenost dva ministarstva da intenzivno i tijesno sarađuju u oblasti unapređenja pravosudnih sistema u skladu sa evropskim standardima, usaglašavanja nacionalnih propisa sa pravnim propisima EU, organizacije pravosuđa, sudske i pravosudne uprave, uspostavljanja pravosudnog informacionog sistema PRIS, modernizacije zatvorskog sistema, borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i drugih teških krivičnih djela, kao i međunarodne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Dvije delegacije razgovarale su o i o rasterećenju sudova u oblasti izvršenja na osnovu vjerodostojne isprave, garancijama sudske nezavisnosti, antikorupcijskim mjerama i aktivnostima, iskustvima u oblasti evropskih integracija i drugim značajnim iskustvima na polju ostvarivanja nezavisnosti, pouzdanosti i efikasnosti sudova.

Konstatovano je da su reforme pravosuđa u Crnoj Gori i Republici Makedoniji veoma slične, te da to stvara povoljan ambijent za saradnju potpisnica ovog Protokola.

Na kraju susreta, konstatovano je da potpisivanjem Protokola nije unaprijeđena samo saradnja između dva ministarstva, već i ukupni bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Makedonije.

Ministar Radović se u Skoplju susreo i sa predsjednikom Sudskog savjeta Bećirom Isenijem i predsjednikom Vrhovnog suda Republike Makedonije Jovanom Vangelovskim.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?