Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

500.000 eura za Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2023. godini

Objavljeno: 19.06.2023. 12:59 Autor: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Na dvadesetoj sjednici Savjeta za naučnoistrazivačku djelatnost (Savjet za NID), koja je održana 19. juna 2023. godine, Savjet za naučnoistraživačku djelatnost je dao saglasnost na Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2023. godini i Konkurs za sufinansiranje troškova realizovanog doktorskog usavršavanja u cilju snaženja ljudskih resursa u naučnoistraživačkom, privrednom i javnom sektoru Crne Gore.

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja i predsjednica Savjeta za NID, prof. dr Biljana Šćepanović, informisala je članove Savjeta o aktivnostima koje je Ministarstvo realizovalo u prethodnom periodu.

Fokus ove sjednice bio je na Konkursu za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2023. godini koji je predstavila ministarka Šćepanović.

Konkurs će biti raspisan do kraja ove nedjelje, a ukupni budžet za njegovu realizaciju iznosi 500.000 eura.

Takođe, Savjet za NID je dao saglasnost i na Konkurs za sufinansiranje troškova realizovanog doktorskog usavršavanja u cilju snaženja ljudskih resursa u naučnoistraživačkom, privrednom i javnom sektoru Crne Gore, u ukupnom iznosu od 50.000 €.

Jedna od tačaka dnevnog reda na sjednici Savjeta bila je usvajanje Poslovnika o radu Savjeta za NID, koji je jednoglasno usvojen.

Ministarka Šćepanović je informisala članove Savjeta o pripremi predstojećeg Festivala Dani nauke i inovacija 2023, kao i da je u toku formiranje radne grupe za Zakon o naučnoistraživačkoj djelatnosti. Dodatno, Ministarstvo aktivno radi na donošenju nove Strategije naučnoistraživačke djelatnosti (2023-2027).

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?