Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

500.000 еура за Конкурс за суфинансирање научноистраживачке дјелатности у 2023. години

Објављено: 19.06.2023. 12:59 Аутор: Министарство науке и технолошког развоја

На двадесетој сједници Савјета за научноистразивачку дјелатност (Савјет за НИД), која је одржана 19. јуна 2023. године, Савјет за научноистраживачку дјелатност је дао сагласност на Конкурс за суфинансирање научноистраживачке дјелатности у 2023. години и Конкурс за суфинансирање трошкова реализованог докторског усавршавања у циљу снажења људских ресурса у научноистраживачком, привредном и јавном сектору Црне Горе.

Министарка науке и технолошког развоја и предсједница Савјета за НИД, проф. др Биљана Шћепановић, информисала је чланове Савјета о активностима које је Министарство реализовало у претходном периоду.

Фокус ове сједнице био је на Конкурсу за суфинансирање научноистраживачке дјелатности у 2023. години који је представила министарка Шћепановић.

Конкурс ће бити расписан до краја ове недјеље, а укупни буџет за његову реализацију износи 500.000 еура.

Такође, Савјет за НИД је дао сагласност и на Конкурс за суфинансирање трошкова реализованог докторског усавршавања у циљу снажења људских ресурса у научноистраживачком, привредном и јавном сектору Црне Горе, у укупном износу од 50.000 €.

Једна од тачака дневног реда на сједници Савјета била је усвајање Пословника о раду Савјета за НИД, који је једногласно усвојен.

Министарка Шћепановић је информисала чланове Савјета о припреми предстојећег Фестивала Дани науке и иновација 2023, као и да је у току формирање радне групе за Закон о научноистраживачкој дјелатности. Додатно, Министарство активно ради на доношењу нове Стратегије научноистраживачке дјелатности (2023-2027).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?