Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret ministra za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuada Nimanija sa delegacijom Kancelarije komesara za ljudska prava Savjeta Evrope

Objavljeno: 06.06.2008. 20:35 Autor: Naslovna strana

Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani razgovarao je danas sa delegacijom Kancelarije komesara za ljudska prava Savjeta Evrope, koju je predvodio komesar Tomas Hamarberg. U pratnji gospodina Hamarberga bili su specijalni savjetnik Ulrika Sundberg, šef Direkcije za jugoistočnu Evropu u Komesarijatu za ljudska prava SE Beri Kralj i savjetnik komesara Endrju Fordi.

U razgovoru je izvršena razmjena mišljenja o napretku koji je Crna Gora ostvarila na planu pravne i praktične zaštite ljudskih i manjinskih prava. Ministar Nimani je upoznao goste sa projektima koje je Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava realizovalo u proteklom periodu, a koji su vezani za formiranje savjeta manjina i konstituisanje Fonda za manjine, implementaciju Strategije za poboljšanje položaja RAE u Crnoj Gori 2008 -2012, osnivanje Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina, kao i na skoro usvajanje Strategije manjinske politike i Zakona o antidiskriminaciji.

Gosti su istakli da postojanje Ministarstva za zaštitu ljudskih i manjinskih prava predstavlja dobar signal za spremnost Crne Gore da ljudska i manjinska prava digne na još veći nivo, te da Crna Gora čini značajne pomake koji je približavaju evropskim integracijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?