Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет министра за заштиту људских и мањинских права Фуада Ниманија са делегацијом Канцеларије комесара за људска права Савјета Европе

Објављено: 06.06.2008. 20:35 Аутор: Насловна страна

Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани разговарао је данас са делегацијом Канцеларије комесара за људска права Савјета Европе, коју је предводио комесар Томас Хамарберг. У пратњи господина Хамарберга били су специјални савјетник Улрика Сундберг, шеф Дирекције за југоисточну Европу у Комесаријату за људска права СЕ Бери Краљ и савјетник комесара Ендрју Форди.

У разговору је извршена размјена мишљења о напретку који је Црна Гора остварила на плану правне и практичне заштите људских и мањинских права. Министар Нимани је упознао госте са пројектима које је Министарство за заштиту људских и мањинских права реализовало у протеклом периоду, а који су везани за формирање савјета мањина и конституисање Фонда за мањине, имплементацију Стратегије за побољшање положаја РАЕ у Црној Гори 2008 -2012, оснивање Центра за очување и развој културе мањина, као и на скоро усвајање Стратегије мањинске политике и Закона о антидискриминацији.

Гости су истакли да постојање Министарства за заштиту људских и мањинских права представља добар сигнал за спремност Црне Горе да људска и мањинска права дигне на још већи ниво, те да Црна Гора чини значајне помаке који је приближавају европским интеграцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?