Abazović na radnoj večeri sa EU parlamentaracima: Vjerujemo u uspjeh CG

Objavljeno: 05.11.2021. 09:18 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Evropski parlamentarci spremni su da pruže svu podršku kako bi uspio reformski put Crne Gore, ukazao je Abazović nakon sinoćne radne večere sa delegacijom Evropskog parlamenta. 

Radnoj večeri su, pored ambasadorke EU u Crnoj Gori, Nj. E. Kristine Oane Pope, kao domaćina, i potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića, prisustvovali poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik (EPP), Danijel Frojnd (Zeleni) i Tajs Rojten (S&D)

Navodeći da je sa EU parlamentarcima razgovarao otvoreno, prijateljski i profesionalno o svim izazovima sa kojima se suočavamo, potpredsjednik Abazović je istakao da je uspjeh Crne Gore važan ne samo za našu državu, nego i region, ali i Evropsku uniju. 

Naglasivši važnost političkog dijaloga kao mehanizma za rješavanje političke krize i deblokade Parlamenta kao preduslova reformi koje nas očekuju u oblasti vladavine prava, Abazović je naglasio da je Crna Gora, pored svih prepreka, postigla zavidne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala. U tom smislu, potpredsjednik Vlade je EU parlamentarce upoznao sa istorijskom zapljenom kokaina u Crnoj Gori, udarom na švercere duvana, hapšenjem vođa transnacionalnih kriminalnih klanova, ali i važnošću usvajanja Zakona o porijeklu imovine koji će se ubrzo naći u Skupštini Crne Gore. 

Dritan Abazović - radna večera sa delegacijom Evropskog parlamenta (04.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?